vr scholen be

VR bij jou op school in België!

Leerlingen kennis laten maken met de toekomst?

Uren opvullen met plezier én een gericht doel?

Met jouw collega's ontspannen en afschalen?

vr op scholen in belgie

VR voor Leerlingen en Studenten

Ideaal voor groei en binding

Leerlingen op een unieke manier laten ontwikkelen en tegelijkertijd zorgen voor binding tussen leerlingen? Virtual Reality is een laagdrempelige en hedendaagse activiteit voor leerlingen op jouw school.

Virtual Reality Docenten Op School

VR voor Docenten

Ideaal voor teambuilding en binding

Docenten verdienen af en toe ook een "break". Ga voor teambuilding, binding en plezier met Virtual Reality. Op een laagdrempelige wijze kennis maken met de ideale  activiteit op jouw school.

Virtual Reality voor Docent en Leerling Op Locatie

VR Workshops

Leer, kijk toe en ervaar de toekomst

Wij verzorgen voor zowel leerling als docent VR Workshops. Leer wat het is, waarom het de toekomst is en ervaar de onbekende werelden. Dit doen we ook gedurende een periode.

Ga voor innovatie en de leukste activiteit op jouw school!

VR Boxx verzorgt diverse Virtual Reality Experiences (Escaperooms, Shooters, Playground en de Fear Experience) bij jou op locatie. Op een ontspannen, laagdrempelige en unieke manier maak je kennis met de toekomst. Virtual Reality brengt je naar onbekende werelden en doordat de technologie steeds beter is voelt het allemaal als echt aan. Ons motto is: "doen is ervaren". 

Omdat scholen veelal op zoek zijn naar innovatie en graag willen aansluiten bij nieuwe ontwikkelingen die belangrijk zijn voor onze jeugd, is een Virtual Reality experience de unieke kans om dit te realiseren. VR Boxx helpt daar graag mee en brengt docent en leerling naar de toekomst. 

Mogelijkheden voor onze VR activiteit op jouw locatie:

  • Een Virtual Reality uitje voor leerlingen (primair-, voortgezet-, praktijk- en vervolgonderwijs) op jouw school. Ideaal voor de ontspanning en samenwerking.
  • Een Virtual Reality uitje voor docenten op jouw school. Ideaal voor de teambuilding en binding. 
  • Een Virtual Reality workshops voor leerling en / of docent op jouw school (incl. uitleg en gamen).

Een aantal belangrijke punten:

  • Op ieder gewenst moment mogelijk (ook weekenden, avonden e.d.) op jouw school. 
  • Ideaal om als team van docenten te groeien óf als kinderen kennis te maken met de toekomst. 
  • Afhankelijk van de gekozen mogelijkheid wordt er een programma opgesteld met afgestemde experiences. 
  • Wij komen naar jou toe en ontzorgen jouw volledige evenement!

Casper Baeten, Vakdocent
Onderwijsgroep Buitengewoon

De leerlingen waren verbaasd over hoe echt het allemaal was. “Het lijkt net of dat je echt valt, meneer”. De workshops waren netjes verzorgd en alle onderdelen waren goed te doen!

rijzert

Jorg van Broekhoven, Mentor

Praktijkschool de Rijzert

Prettig en snel contact, erg flexibel en leuke dynamische uitdagingen voor onze leerlingen! van individuele drempels verleggen tot aan de, 1-op-1 battles en focus op samenwerkingen om gezamenlijke doelen te behalen!

VR Groot Evenement Op School Op Locatie

De meest unieke activiteit bij jou op school! Voor jong en oud

Waarom gaan voor Virtual Reality op jouw school?

Ontkennen kunnen we het niet meer, Virtual Reality krijgt een steeds prominentere aanwezigheid in onze maatschappij. Onze jeugd groeit hiermee op en zien dit vaak ook als een eenvoudige wijze om te leren. Bewezen is dat leerlingen tegenwoordig makkelijker binden met elkaar door een scherm óf via een game dat in het echt. Virtual Reality is een perfecte combinatie tussen deze twee, aangezien het virtueel is maar wel in het echt. Dat maakt het een ideaal uitstapje op locatie voor leerlingen. Docenten voelen zelf vaak de plicht om betrokken te zijn bij de leerlingen, ook bij hun opvoeding, interesse en toekomst. Omdat Virtual Reality geschikt is voor jong en oud is het ook voor hen een eenvoudige en unieke wijze om te binden met de leerlingen óf om zelf te werken aan de teambuilding en onderlinge binding. 

Ideaal voor leerlingen zijn de Shooters en de Playground. Beide ervaringen geven de leerlingen een unieke beleving. Tijdens de Shooter, die heftiger klinkt dan dat hij is, spelen de leerlingen gezamenlijk. Met hun pijl en boog dienen zij te overwinnen tegen cartoonische vijanden. Tijdens de Playground ervaren zij diverse belevingen, ieder met een uniek thema. Leerlingen, van jong tot oud, zullen deze experiences als leuk ervaren maar werken tegelijkertijd aan hun binding en communicatieve skills. Een ideale ervaring dus voor zowel groei als binding.

Ideaal voor docenten zijn de Escaperooms. Een goede samenwerking is noodzakelijk om te ontsnappen binnen de tijd. Leer elkaar nog beter te kennen zonder een masker op te zetten. De bril fungeert als dekmantel maar dwingt je om te vertrouwen op de echte jij. Wie is de leider? Wie is de verbinder? Wie geeft het snelst op en wie motiveert de rest? Als docent heb je niet alleen een leuk uitje maar zal je ook nog ontwikkelen in bepaalde skills. Daarnaast bevindt je, je in een wereld die voor leerlingen al natuurlijk aanvoelen.

VR Op Scholen

Waar moet de speelruimte aan voldoen?

De speelruimtes moeten vrij zijn van objecten, zowel op de vloer als in de hoogte. Afhankelijk van de gekozen experience(s) hebben we verschillende afmetingen nodig. Bij de escaperooms en shooters 4,5 bij 5 meter en bij de playground kan dit al vanaf 2,5 bij 2,5 meter.

Wat zijn de kosten van de VR Experiences?

Prijzen zijn meestal maatwerk op basis van beschikbare tijd, aantal personen en de beschikbare locatie. We hebben voor ieder budget en gelegenheid VR Experiences beschikbaar. Neem contact met ons op! We denken graag met je mee.

Met hoeveel spelers kan je spelen?

Onze VR Experiences zijn geschikt voor kleine (klassen) en grote (afdelingen) groepen. Wij bespreken graag de wensen en stemmen dan een programma af waardoor je met iedere groep een geweldige experience beleeft!

Wij willen de Virtual Reality inzetten met een educatieve bedoeling, is dat mogelijk?

Uiteraard! Onze experiences, en met name de Playground, is in staat om mensen te helpen ontwikkelen. Deze experiences hebben betrekking op diverse thema's, zoals samenwerking, creativiteit óf beleving. Natuurlijk is Virtual Reality ook een vernieuwend iets op zichzelf. Wij beschikken over experts die tevens uitleggen wat VR is, waar het naartoe gaat en nemen zo iedereen mee in de bedoeling, mogelijkheden en richting van Virtual Reality.

Hoelang duurt de VR Experience?

Dat hangt af van jouw pakket maar in principe kan je het zo kort óf lang maken als je zelf wenst. Wij kunnen meerdere velden opbouwen zodat de tijd verkort óf juist meer games opzetten zodat het evenement langer duurt. Zo kun je bijvoorbeeld voor de kinderen in de aula echt een kermis opbouwen waarbij leerlingen zelf kiezen en hun eigen pad doorlopen.

Zijn de Experiences niet te eng voor kinderen?

Nee, kinderen hebben zelfs vaak minder angst dan volwassenen. Gek hè? Kinderen groeien zo op met technologie dat ze sneller wennen en het sneller ervaren als 'cool'. Probeer maar eens de Fear Experience met een kind en met een volwassene, dan zal je zien wat wij bedoelen.

Wij hebben kinderen die speciale aandacht vereisen, kunnen jullie dat?

Absoluut! Wij hebben hier veel ervaring in. Wij houden rekening met het opstellen van de experiences, afhankelijk van de doelgroep. Onze experts hebben veel geduld, zijn zeer duidelijk en zorgen in overleg met jou dat we een top evenement verzorgen!

Stel, een leraar valt uit. Kunnen jullie lessen overnemen?

Absoluut! Wij kunnen bijvoorbeeld de lessen als volgt invullen:

Les 1: Basisuitleg over VR, minigames spelen die ze minimaal 3 belevingen / toepassingen ervaren.

Les 2: Vervolg op de eerste les. Weer minimaal 3 belevingen / toepassingen laten ervaren. Ze zijn nu al meer zelf actief met de hardware en software, we zetten daarom meer in op samenwerken.

Les 3: Freeroam Multiplayer game (Escaperoom óf Shooters). Samen in 1 wereld spelen.

Alle lessen kunnen worden verlengd óf doorgetrokken worden. Dit in overleg natuurlijk.